Maalivahti haluaa pelata kaikki pelit

Lukon Kaapo Kähkönen ei suostu ottamaan itselleen paineita.

Rauman Lukon alkukauden hyvät pelit ovat kulkeneet käsi kädessä maalivahti Kaapo Kähkösen varmojen torjuntojen kanssa. Kähkönen on ollut illasta toiseen pelaaja, joka on antanut raumalaisille mahdollisuuden pelata voitosta.
– Minulla on mennyt hyvin, kun joukkueellakin on mennyt hyvin, kääntää Kähkönen asian toisin päin.
– Omaa peliäni on helpottanut se, että olen päässyt koko ajan pelaamaan. Uskon, että ihan jokainen maalivahti haluaa pelata kaikki pelit, hän jatkaa.
– Parasta tällä kaudella on ollut tieto siitä, että maailma ei todellakaan kaadu yhteen virheeseen. Viime kaudella sen kanssa oli vähän arpomista, Kähkönen miettii.

Kun Kaapo Kähkönen liittyi reilu vuosi sitten Lukon joukkueeseen nuorten maailmanmestarin ja NHL-varauksen statuksella, oli miehellä ikää mittarissa vasta vajaat 20 vuotta. Äkkiseltään voisi luulla, että nuorella miehellä oli kovat paineet, mutta sitä Kähkönen ei suostu myöntämään.
– En ole ikinä ottanut jääkiekon takia paineita. Jääkiekko on kivaa, se on siistiä, sitä vaan tykkää tehdä. En tiedä, olenko erilainen, mutta minulle se ei ole tosiaankaan asia, joka merkitsisi ylimääräisiä paineita.
– Toki hyvin menneiden pelien jälkeen on aina helpompi lähteä seuraaviin treeneihin kuin tappioiden jälkeen. Liian tyytyväinen ei kuitenkaan saa koskaan olla, ei saa mukavoitua, ettei keskittyminen kärsi.
– Jokainen peli on uusi peli riippumatta edellisen lopputuloksesta, tiivistää Kähkönen.

Kaapo Kähkösen päästettyjen maalien keskiarvo oli ennen viikonvaihteen pelejä Liigan toiseksi korkein eli 1,63 ottelua kohden. Torjuntaprosentti 15 ottelun jälkeen oli vastaavasti 93,62 ja nollapelien määrä vastaavasti kaksi.
– Kausi on jatkunut siitä, mihin kevät jäi eli suhteellisen heikosti menneen alun jälkeen sain pelistä kiinni kevättä kohden. Nyt olen vuoden vanhempi ja viime kauden pettymyksistäkin on varmasti oppinut jotain.
– Täysin tyytyväinen ei tähänkään kauteen voi tietenkään olla. Hyvin on toki mennyt, mutta paremminkin olisi voinut mennä. Koskaan ei voi olla omaan tekemiseensä täydellisen tyytyväinen.

Kähkösen valmistautuminen kuluvaan kauteen poikkesi sikäli edellisistä, että hän vietti kesän armeijan kurkkusalaateissa. Urheilukoulussa Santahaminassa oli samaan aikaan 14 jääkiekkoilijaa, joista maalivahteja neljä. Kähkösen lisäksi mukana olivat HPK:n Emil Larmi, Ilveksen Markus Ruusu ja TuTon Karolus Kaarlehto.
– Siellä tehtiin pojasta mies, virnistää Kähkönen.
– Tärkeintä on se, että sekin velvollisuus on nyt hoidettu, hän vakavoituu.

NHL-seura Minnesota Wild varasi Kähkösen vuoden 2014 draftissa neljännellä kierroksella kokonaisnumeron ollessa 109. Tällä kaudella Wild on ollut Kähköseen yhteydessä kerran, Raumalla pelatun A-juniorien turnauksen yhteydessä.
– Seuran tšekkiläinen scoutti kävi juttelemassa lähinnä siitä, miten minulla nyt menee. Hän vie varmasti viestin eteenpäin ja isommat herrat tekevät sitten joskus päätöksen siitä, mitä Kähkösen kanssa tehdään.
– Uskoisin olevani tämän kauden jälkeen valmis siirtymään Pohjois-Amerikkaan, se on kuitenkin seuraava steppi uralla. Siinä vaiheessa takana on kolme kautta Liigaa ja ennen kaikkea miesten pelejä, Kähkönen ynnää.

Miesten maajoukkuepelejä Kaapo Kähkönen ei ole toistaiseksi enempiä miettinyt.
– Suomella on niin paljon hyviä maalivahteja maailmalla, etten pidä kutsua Leijoniin vielä kovin realistisena.

ASKO TANHUANPÄÄ

Tuntematon