Pesäkarhut kiri ykköseksi ohi Ässien

Satakunnan Viikon lukijat äänestivät jälleen mPesäkarhujen mennyt kausi päättyi pronssijuhliin. aakunnan parhaista urheilijoista. Äänestys vuoden 2016 parhaasta yksilöurheilijasta ja maakunnan ykkösjoukkueesta kävi tälläkin kaudella vilkkaana. Kilpailu oli molemmissa kategorioissa viime vuosia tasaisempi.

Vuoden parhaan satakuntalaisjoukkueen tittelin vei tiukan taistelun jälkeen Porin Pesäkarhut. Vain niukasti naisten superpesis-joukkueelle hävisi Porin Ässät. Kolmanneksi eniten lukijoiden ääniä keräsi Musan Salama.

Sami Österlundin suojatit palasivat vuoden tauon jälkeen mitalikantaan. Alkukauden ahdingosta selviytyneen Pesäkarhujen pronssit varmistuivat pitkän kaavan kautta Rauman Lukkoa vastaan.
– Niin raadollista peli on, että yksi lyönti voi ratkaista lopulta sen, tuleeko kaudesta onnistunut vai ei. Tästä on hyvä lähteä kirkastamaan mitaleja, sanoo Österlund.

Kahdella leiriviikonlopulla kuluvan vuoden päättänyt Pesäkarhut suuntaa seuraavaan superpesiskesään vain pienin pelaajamuutoksin. Viimeinen sinetti Pesäkarhujen pakkaan iskettiin, kun Riika Räsänen pisti nimensä yksivuotiseen jatkosopimukseen.
– Ryhmästä lähti nopeutta, kun Emilia Harjunen lensi Winnipegiin. Nyt nopeita jalkoja kaivetaan muun muassa jokeriosastolta. Lyöntipuolelle saatiin puolestaan vahvistusta, kun Kirittärien paidassa SM-kultaa juhlinut Aino-Kaisa Mantere halusi jatkaa vielä uraansa meillä, iloitsee Österlund.
Pesäkarhujen viuhkamies on tyytyväinen joukkueen koossa pysymiseen.
– Tästä on paljon helpompi lähteä ensi vuoteen kuin silloin, jos ryhmässä olisi suurta vaihtuvuutta. Meillä on käynnissä kolmivuotinen projekti, josta on nyt takana ensimmäinen vuosi. Projekti tähtää mestaruuteen – sen eteen tehdään kaikki voitava.

11. helmikuussa Pesäkarhut pelaa Halli-SM-alkuturnausta Seinäjoella. Vastassa ovat kotijoukkue Maila-Jussien lisäksi Kempeleen Kiri.
– Tavoitteena on luonnollisesti edetä lopputurnaukseen. Se pelataan 11. maaliskuuta Porissa, kertoo Österlund.

Kevään ohjelmaan kuuluu myös viikon mittainen etelänleiri Espanjan Malagassa. Myös superpesiskauden avauksesta saattaa tulla tavallisesta kansainvälisempi.
– Suunnitelmissa on, että kausi käynnistyisi poikkeuksellisesti huhtikuun lopulla Tukholmassa. Vastassa olisi Manse PP. Toisena Tukholman otteluna pelattaisiin miesten superpesiskamppailu Joensuun Maila–Kouvolan Pallonlyöjät, paljastaa Pesäkarhujen puheenjohtaja Vesa Saine.

Tähti loisti taas

Maakunnan tämänhetkiset kärkiurheilijat ovat olleet poikkeuksellisen paljon esillä myös valtakunnan ykkösurheilijan valintaspekulaatioissa.
Vahvasti urheiluvuoden 2016 parhaaksi ehdolla olevista Leo-Pekka Tähti ja Lotta Lepistö hallitsivat myös Satakunnan Viikon urheilijaäänestystä. Ykköstilan vei lopulta vain muutaman äänen erolla neljättä 100 metrin paralympiakultaansa Riossa juhlinut Tähti.
Porin Tarmoa edustavan satasen ME-miehen ja niukasti kakkoseksi jääneen Cervelo-Bigla Pro Cycling -seuran pyöräilytähden jälkeen kolmanneksi eniten lukijoiden ääniä keräsi karaten EM-hopeamitalisti Helena Kuusisto.
Porin Shotokanin huippuottelijan kanssa tiukan taistelun kolmossijasta kävi pika-aidoissa SE:tä parantanut Nooralotta Neziri. Äänestyksen yllättäjä oli veteraanien MM-kisoissa jälleen kaksi kultaa voittanut Pertti Ahomäki. ”Pormestariluodon teräsmies” oli kisan viides. Kuudes oli Kazakstanissa nyrkkeilyn MM-pronssia iskenyt Elina Gustafsson.

.
Lukijaäänestyksessä arvottiin kolmen pääsylipun paketti tiistaina 3.1. 2017 pelattavaan Ässät–HIFK-otteluun. Lippupaketin voitt Arto Sillanpää Porista. Satakunnan Viikko onnittelee.

Vesa-Pekka Järvelä