Sormusten herrat Kivikylän Areenalle

Veli-Pekka Ketola on kiistatta porilaisen jääkiekkoilun kaikkien aikojen suurin tähti ja porilaisen jääkiekkoilun yhtäläisesti raumalaiskiekkoilun suurin vihollinen. Kysymys kuuluukin, voisiko Vellu edes teoriassa tuoda Raumalle hyviä uutisia? Vastaus puolestaan kuuluu, että kyllä voi. Sen hän teki viimeksi SM-Liiga Alumnin puheenjohtajan ominaisuudessa.
– Raumalla pelataan elokuun seitsemäntenätoista päivänä ensi vuonna peli, jota voisi kutsua vaikka Sormusten herrojen ja nuorten rokkitähtien showksi, Ketola ilmoittaa.

Vellun mainitsemat Sormusten herrat ovat yhtä kuin suomalaiset NHL- ja WHA-liigojen mestarit eli mestaruussormusten kantajat, nuoret rokkitähdet puolestaan Patrik Laineen, Sebastian Ahon ja Teuvo Teräväisen kaltaisia nykypäivän suuria suomalaistähtiä.
– Suomalaiset Stanley Cupin voittajat ovat Jari Kurri, Esa Tikkanen, Reijo Ruotsalainen, Jere Lehtinen, Ville Nieminen, Teemu Selänne, Valtteri Filppula, Antti Niemi, Tuukka Rask, Kimmo Timonen, Teuvo Teräväinen, Antti Raanta ja Olli Määttä. WHA:n mestaruuden ovat puolestaan voittaneet Heikki Riihiranta, Markus Mattson ja Veli-Pekka Ketola, luettelee Ketola.
– Itsenäisyyspäivänä presidentinlinnassa sovittiin Raumalle tulosta muun muassa Kurrin ja Selänteen kanssa, hän
– Luonnollisesti Kivikylän Areenalle tuodaan näytille myös kaikki sormukset ja toiveissa on saada tänne myös Stanley Cup -pokaali, täydentää SM-Liiga Alumnin toiminnanjohtaja Matti Porvari puheenjohtajaa.

Raumalla ensi elokuussa pelattava Alumni-ottelu on järjestyksessään toinen. Vuosittain eri liigapaikkakunnilla kiertävä perinne käynnistettiin viime kesänä Oulussa, missä Raksilan jäähalli oli täynnä viimeistä paikkaa myöten.
– Raumalle Gottippäi-rahaston ideoineet Antti Raanta, Janne Niskala ja Petri Vehanen esittivät, että seuraavan kerran pelattaisiin Kivikylän Areenalla ja paikka lyötiin kiinni käytännössä saman tien, Porvari kertoo.
– Oulun ottelun nettotuotto oli 70 000 euroa ja vähintään samaan pyritään Raumallakin. Rahat suunnataan Alumni-työhön eli käytännössä syystä tai toisesta elämässään vaikeuksiin joutuneille ex-pelaajille sekä vähävaraisten nuorten jääkiekkoharrastuksen tukemiseen. Kysymys on myös syrjäytymisen estämisestä, toiminnanjohtaja tiivistää.
– Tähän on hyvä siteerata Alumni-toiminnan aikanaan käynnistäyttä Juha Rantasilaa. Hän sanoi, että me välitämme omista ja nuorista, on Veli-Pekka Ketolan vuoro täydentää Porvaria.

Raumalla kohtaavat joukkueet ovat Länsirannikon Alumni, joka koostuu Lukon, Ässien ja TPS:n tähtipelaajista, sekä Liiga Alumni, johon kootaan kaksi kentällistä tämän päivän NHL-miehiä ja kaksi kentällistä legendoja.
Alumni-ottelun yhteydessä Kivikylän Areenalla järjestetään myös tulevaisuusseminaari, jonka alustajat ja panelistit ovat omien alojensa suomalaisia huippuvaikuttajia. Seminaarin johtaa Jussi Isotalo.
– Lähtökohta on, että alustajat ja panelistit ovat omilla aloillaan vähintään samaa tasoa kuin Ketola, Kurri, Laine ja kumppanit jääkiekkoilijoina, Isotalo lupaa.

ASKO TANHUANPÄÄ

Tuntematon