Tämä Porin tubettaja kerää jopa miljoona katselijaa kuukaudessa

Hentorakenteinen, hurmaavasti hymyilevä nuori mies nousee mopoautosta ja kättelee kohteliaasti. Ilmiselvästi nuorukainen hallitsee käytöstavat ja on puheliasta sorttia. Hän on ikäpolvensa mieleen ja noussut suorastaan monen idoliksi. Oletko julkkis?
– En koe olevani, vaikka ihmiset kadulla päivittäin tunnistavat ja kuiskivat, hei toi on Tuure.

Näin vastaa porilainen Tuure Boelius, yksi tämän ajan kirkkaista kiintotähdistä. 15-vuotias, muoti- ja tyylitietoinen nuorukainen pongahti julkisuuteen tubettamalla eli videoimalla lähinnä itseään ja juttelemalla ajatuksiaan Youtubeen. Kuuluisuudesta kertoo hänen videoidensa katselumäärä: luku näyttää miljoonaa per kuukausi.

Tilaajia hänen Youtube-kanavallaan on noin 70 000. Tuure kuuluu tiettyyn verkostoon, joka muun muassa myy mainoksia hänen videoidensa alkuun. Tuuren kanavan tilaajille lähetetään tieto uuden videon ilmestymisestä. Niitä nuorukaiselta syntyy noin kolme per viikko.
– Tubettaja saa bonuksia ja monesti kyseisiä tuotteita omaan käyttöönsä tällä yhteistyöllä. Toki tarkoituksellisesti teen itse aika vähän tällaisia yhteistyövideoita, muita kylläkin. Porissa meitä on neljä menestyvää tubettajaa, Tuure selvittää.

Nälkä on tässäkin kasvanut syödessä. Tavoitteena on kartuttaa tilaajamäärä 100 000 henkilöön.
Kun tilaajamäärät kasvavat, yhteistyötarjouksia satelee jopa yli maamme rajojen. Eilen Tuureen oltiin yhteydessä Ruotsista.
Hän on myös itse solminut yhteistyösopimuksia esimerkiksi mopoautosta ja tasapainoskootterista.
– Minulla on freelancer-verokortti, joten se puoli on hoidettu.

Koulusta puhuttaessa nuorimies rykäisee ja naurahtaa. Hän on ysiluokkalainen ja edessä häämöttää yksi elämän tärkeistä tienhaaroista. Tuure kertoo olevansa arvosanoiltaan keskiverto-oppilas ja vetelevänsä koulun hieman löysin rantein.
– Koulumenestykseen vaikuttaa kiinnostuksen puute, ei vapaa-ajanviettoni, Tuure kiteyttää.
Hän naurahtaa olevansa joidenkin opettajien mielestä mielettömän ihana, ja osan taas toista laitaa.
– Videokuvauksesta tykkään. Siinä olen tosi hyvä. Osallistun kyllä päivittäin kouluopetukseen, en lintsaile.

Sosiaalinen kulttuurikeskus Annis eli Annankatu 6 on ollut taiteellisen Tuuren ”toinen koti pitkään”. Viime talvena hän ja hyvä ystävä Anna Lehtinen ohjasivat Kari Heiskasen käsikirjoittaman näytelmän Sormet hunajapurkissa. Porin Teatterissa Tuure on näytellyt Sound of Music - ja Housut pois -näytelmässä. Työskentely aukaisi hänen silmänsä tulevalle ammattihaaveelle.
– Kouluvuosi on tärkeä. Siihen pitää keskittyä, joten pidän teatterista taukoa. Olen harrastanut tanssia Liisa Nojosella vuodesta 2011. Peruskoulun jälkeen pyrin Tampereen konservatorioon opiskelemaan tanssijaksi. Valmistuttuani haen korkeakouluun teatteriopintoihin. Päämääränäni on näyttelijän ura, Tuure Boelius on suunnitellut.

Tubetus on ammattikuvioon erinomaista treeniä. Nuorukainen kuvaa ja tavallaan käsikirjoittaa ajatuksissaan videoidensa sanoman. Lukio-opinnot saavat jäädä, sillä nuorimies ei pidä yo-tutkintoa taiteen alalle pyrittäessä tärkeänä. Yksi vaihtoehto olisi näyttelijäharjoittelijan pesti jossakin teatterissa.

Tuurella on tanssijan vartalo, pituutta noin 170 senttiä ja painoa 56 kiloa. Hän treenaa tanssia viikoittain 10 tuntia. Harjoituksiin sisältyy kehon huoltoa, perusbalettitunteja, perustanssitunteja ja tanssitreenejä.
Kesätöissä hän oli nuortenohjelma Summerissa. Se lisäsi hänen tunnettuuttaan.
– En oikein ymmärrä julkisuuttani. Tubeconissa Helsingissä hämmästelin, kun mua vedettiin backstagelta yleisön joukkoon. Porukat olivat ihan villeinä.
– Hei, koulu alkaa. Nyt tuli kiire, Tuure havahtuu ja hypähtää notkeasti autonsa rattiin hurmaava hymy huulillaan.

Tuure Boelius:
• Porilainen, syntynyt 3.1.2001.
• Porin suomalaisen yhteislyseon ysiluokkalainen.
• Perhe: äiti Susanna, isä Tero ja sisko Saana, 14.
• Viettää paljon aikaa yhdessä perheen kanssa Porissa ja Helsingissä.
• Suosikkiohjelma: Salatut elämät.
• Ammattihaaveena tanssija ja näyttelijä.
• Lupaa, ettei suosio nouse hattuun.

Pia Rauhalammi